Apollo

Preventieve controle bij kankerpatiënten om gebitsproblemen te voorkomen

Omdat je straks weer gewoon wilt kunnen lachen

Wist je dat je gebit flink te lijden kan hebben onder de behandelingen die je ondergaat wanneer je kanker hebt? De NFK (Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties) hield in augustus, samen met haar negentien aangesloten kankerpatiëntenorganisaties, een peiling onder 1394 (ex-)kankerpatiënten.

Meer dan twee derde van de kankerpatiënten die de vragenlijst heeft ingevuld ervaart mond- of gebitsproblemen. Door chemotherapie, bestraling of andere behandelvormen tegen kanker kan er schade aan tanden optreden. Ook kun je last krijgen van bloedend tandvlees of zweren in je mond. Goede mondzorg is sowieso al belangrijk als je gezond bent, maar als je kanker hebt helemaal! Om een goed en gezond gebit voor de toekomst behouden, wordt aangeraden om minimaal één keer  per halfjaar een afspraak te maken bij je tandarts voor  een zogenoemde preventieve controle om eventuele gebitsproblemen in een vroeg stadium te ontdekken  en te behandelen.

Voorkomen is beter dan genezen

Binnen de preventieve tandheelkundige behandelingen doen de tandartsen van Apollo Tandheelkunde er alles aan om grote problemen aan je gebit te voorkomen. Zo kan de tandarts desgewenst fluoride toepassen, gaatjes vullen of uit voorzorg voor komende gaatjes bepaalde tanden of kiezen sealen. Wanneer een uitgebreidere gebitsreiniging gewenst is, kun je een doorverwijzing krijgen naar de mondhygiënist. Zowel de tandarts als de mondhygiënist zal er alles aan doen om je gebit gezond te houden en je te adviseren hoe je dit kunt bereiken.

Wist je dat… 

…je bij gebitsproblemen na een kankerbehandeling een beroep kunt doen  op de vergoeding bijzondere tandheelkunde van je basisverzekering

In één dag weer stralen

Bij Apollo Tandheelkunde en Apollo Beauty ben je op de goede plek voor álles op het gebied van huid- en lasertherapie, esthetische dermatologie en (cosmetische) tandheelkunde. Özge Abkhezr van Apollo: 'Uit het hele land en soms zelfs uit het buitenland komen mensen naar ons toe. Voor alles kunnen ze bij ons terecht: van acnebehandelingen en pigmentvlekken tot rimpels en ongewenst haar. Wij vinden uiterlijke verzorging net zo belangrijk als zij dat vinden. Ons team bestaat uit deskundige cosmetisch artsen, huidtherapeuten, tandartsen, mondhygiënistes en andere specialisten. Met alle liefde helpen we je en geven we je advies over de behandelingen in een vrijblijvend intakegesprek.'

Zorg voor uw gebit

De tandartsen en mondhygiënistes van Apollo Tandheelkunde in Rotterdam doen er alles aan om uw gebit stralend en gezond te houden. Voor het maken van een nieuwe afspraak of bij vragen over uw gebit kunt u het getoonde reactieformulier invullen of ons telefonisch bereiken via 010 - 341 63 85.

Online inschrijven